VarmepumpeDersom du er en av de som tenker mye på strøm og din kostnad når det gjelder strøm har helt sikkert vært inne på tanken med varmepumpe. Nå er det slik at alle varmepumper ikke er like eller oppfyller like behov. Dette er et avansert produkt med ganske så avansert teknologi. Hva som er best for deg vil være avhengig av dine behov og hvor stor din bolig er.

Det er også en stor forskjell i pris, dermed kan det lønne seg å gjøre litt undersøkelser før du velger. Noen varmepumper er laget for å ha på gulvet mens andre er laget for å montere på veggen enten ute eller inne. Det finnes også varmepumper som lager mindre støy slik at det blir mindre plagsomt for de som bor der. Noe som også kan lønne seg å se på er hvilken energiklassifisering det er på pumpen. Det kan gå fra det lavest og helt opp til det øverste. Dette vil selvfølgelig også være en utslagsfaktor på prisen.

Det anbefales at man gjør noen søk på internett før man velger en varmepumpe. Det er flere nettsider som gir deg mange gode tips til hva man bør fokusere på. Dinside.no har årlig en test på årets toppmodeller – klikk her for å se hvilke som var best i 2016. Det kan lønne seg å lese gjennom denne for å få troverdig og god informasjon før man gjør et kjøp. Man finner tips og fakta samt noen generelle spørsmål man bør svare på slik at man finner ut hvilke konkrete behov man har når det gjelder varmepumpe.

Er varmepumpe lønnsomt?

Så kommer det store spørsmålet, er varmepumpe lønnsomt? Det er flere som har sett nærmere på nettopp dette. De finner at de som kjøper varmepumpe ender opp med å øke temperaturen i hele huset og varmer opp større deler av huset. Dermed vil det si at de ikke nødvendigvis sparer på at de har kjøpt en varmepumpe. Man ender rett og slett opp med og bruke opp igjen det man faktisk sparer.

Dersom du bor i et eldre hus som har et høyt behov for oppvarming vil nok det å investere i en god varmepumpe være lønnsomt. Er det slik at du bor i en liten leilighet eller bolig som er moderne og bygget etter 2011, vil du mest sannsynlig ha en godt isolert bolig. Dersom dette er tilfellet vil det nok ikke være så lurt å kjøpe en varmepumpe ettersom behovet ikke er tilstede. For dere som bor i Nord Norge kan dette også være en dårlig idé ettersom det er subsidiert strømpris og lave nettleier – men det er også like gunstige avtaler på selve varmepumpene.

Men det er selvfølgelig penger å spare på det å investere i en varmepumpe. For å kunne spare en god del på det å ha varmepumpe krever at forbrukeren er bevisst på sitt forbruk. Det er med andre ord viktig å fokusere på at man ikke bruker opp alt det man faktisk har spart fordi man føler at man har råd til det. Vær obs på ditt bruk og følg med på hvor mye du og familien bruker av strøm.

Det man også kan tenke på, er om varmepumpen faktisk bare skal brukes på vinteren. Undertegnedes erfaring er at den er like god å ha på sommeren. Hva er vel deiligere enn å faktisk avkjøle huset litt mot kvelden etter varme sommerdager der man gjerne har vært ute og bedrevet fysiske aktiviteter?

Varmepumpe gjør i hvert fall et hus langt mer komfortabelt, vinter som sommer, og kan i tillegg være en god investering. I dag finnes det en rekke tjenester på nett som lar deg både sammenligne og innhente priser.

Mer informasjon: https://varmepumpeanbud.no/