StrømleverandørerDet finnes over 100 ulike strømleverandører i Norge, dermed er det ikke så enkelt å vite hvem man eventuelt skal velge. I denne artikkelen vil vi introdusere deg for noen av disse 100 slik at du kan få en liten oversikt. Hvis du vil sammenligne aktørene, er det en rekke muligheter. Du kan for eksempel gjøre et kjapt søk på Google.no for å finne mye informasjon og sammenligningstabeller. Vi vil fortelle deg hvordan de ulike selskapene har gjort det på Norsk Kundebarometer. Denne undersøkelsen rangerer mange ulike selskaper men vi ser nå bare på strømleverandører. Norsk kundebarometer ser nærmere på hvilken tilfredshet forbrukerne har i henhold til bedriften. De ser også på hvor mange poeng de får på lojalitet, hvor mange forbrukere som blir og ikke bytter strømleverandør. Dette vil gi en indikasjon på hvor bra strømleverandøren er. Dette kan være en god start å lese nærmere på dette dersom du er en av de som vurderer å bytte strømleverandør. I det minste bør du gjøre noen undersøkelser for å se om du har mulighet til å spare penger på å eventuelt bytte.

NorgesEnergi

Vi starter først med NorgesEnergi som mange kanskje kjenner til fra før av. Denne aktøren er en av de største lavpris aktørene i Norge. Selskapet er et datterselskap under Hafslund og er 100 prosent eid av dem. NorgesEnergi har vunnet hele 7 ganger hos Norsk Kundebarometer. De har scoret høyt på både tilfredstillelse og lojalitet blant norske forbrukere.

Fortum

Fortum er et selskap som eies 100 prosent av Fortum Nordic AB. Denne strømleverandøren leverer strøm til store deler av Norden. For deg som er opptatt av CO2 fri strøm så er dette leverandøren for deg. Fortum er Nordens største leverandør av nettopp dette. Selskapet havnet i fjor på en god 4.plass hos Norsk Kundebaromenter. På deres nettsider finner du en strømkalkulator du kan benytte for å se hvilken abonnement som passer best for deg som kunde.

Fjordkraft

Fjordkraft er eid av tre selskaper, BKK AS, Skagerak Energi AS og Statkraft Industrial Holdning AS. Fjordkraft havnet på 3.plass på Norsk Kundebarometer og scoret meget høyt på lojalitet og tilfredshet. De er faktisk den nest største strømleverandøren i Norge. Det er nok mange som kjenner igjen denne leverandøren. Dersom du vil lese mer om Fjordkraft så kan du gå inn på deres nettsider.

Hafslund Strøm

En av de mest kjente og største strømleverandørene i Norge er Hafslund. Selskapet er en stor produsent av fornybar energi ved hjelp av fjernvarme og vannkraft. Selskapet eies av Oslo Kommune og Fortum Forvaltning As. Det skal sies at Hafslund havnet sist av alle strømleverandører på Norsk Kundebarometer. Det er allikevel mange som ikke slipper unna deres nettleie ettersom de er det største nettselskapet.

Lyse

Lyse er kanskje en mindre kjent strømleverandør men det betyr ikke at man bør unngå å se nærmere på deres priser og informasjon. Selskapet er norsk og driver med energi, telekommunikasjon og infrastruktur. Lyse er en av de største produsentene i henhold til vannkraft i Norge. Når det gjelder Norsk Kundebarometer så havnet de på en 5.plass med rimelig gode poeng på både tilfredshet og lojalitet.