VinterDe fleste gruer seg nok til strømregningene kommer i vintermånedene. Det er ikke så rart, vi nordmenn benytter en god del mer strøm på vinteren. Vi bor i et kaldt land og vi liker å holde oss gode og varme innen våre fire vegger. Denne vinterkosen kan koste deg ganske så mye, men det er noen tiltak man kan gjøre for å redusere kostnadene. Som vi informerte om på startsiden kan det være mye å spare på det å bytte strømleverandør. Forbrukerrådet har en nettside hvor du kan sjekke hvilken tilbud som vil være billigst for deg. Dermed er dette være noe du bør undersøke så fort du har muligheten. Forbrukerrådet har gjennomført en undersøkelse som viser at to av tre betaler for mye for strøm. Dermed kan det være gode penger å spare på å bytte til en annen leverandør.

Spar penger med små grep

Undersøkelser viser at forbrukers oppfatning er at det er små elektriske apparater og vaskemaskin som tar det meste av strømforbruket. Dette er altså feil, det er oppvarming som tar mest og ligger opp mot 60 prosent. Da er det ikke så overraskende at fakturaen blir en god del høyere i vintermånedene.

Det finnes mange små grep man kan gjøre for å spare gode penger som du kan benytte til å noe som er mer morsomt, kanskje en sydentur. Dersom du senker temperaturen med en eneste grad kan du faktisk redusere forbruket med hele 5 prosent. Avhengig av hvor mye strøm du bruker så kan dette utgjøre ganske så mye når regningen kommer i postkassen. Det kan også være lurt å senke temperaturen i rom som du ikke benytter. Du kan også skru ned temperaturen når du ikke er i hjemmet, mens du er på jobb for eksempel. Dette er det også en god del å spare på, spesielt over tid. Et annet tips er å være obs på ditt forbruk av elektriske lys. Du kan kjøpe sparepærer som benytter mindre strøm, men det lønner seg også å være flink til å skru av lyset i de rommene man ikke er i. Samt at man er flink til å slå av lys når man ikke er hjemme.

Få kulda til å bli ute

Når vinteren kommer så kan det kjennes trekk i noen hus og det er ikke optimalt for strømforbruket. Gummilister i hus kan med årene bli hardere og dermed vil de ikke isolere like godt lenger. Dette vil da naturlig føre til at man bruker mer strøm på vinteren. Det er heldigvis noe du kan gjøre med dette for at trekken skal bli ute med kulda. Du kan bytte ut de gamle gummilistene med tetningslister. Dette vil føre til at du får bort trekken og leiligheten eller huset ditt vil holde bedre på temperaturen. Det er selvfølgelig deilig med frisk luft også, men du bør tenke på hvordan du lufter. I stedet for å ha vinduet på gløtt hele dagen så vil det lønne seg å benytte ”ekspress-luftning”. Du bør åpne alle dører og alle vinduer i hjemmet og få luftet godt gjennom hele huset på kort tid. På denne måten unngår du å fyre for kråka.